Prijsuitreiking 2014

feestavond2013 1De club M-E-D hield een geslaagde prijsuitreiking in Dordrecht.
De zo bekende Club voor Mid-en Dagfond, kortweg de Club M.E.D. hield de Prijsuitreiking van de door haar georganiseerde Dutch -Golden -Classic 2014 dit jaar weer in Dordrecht in het gebouw van de DC & VB.

Het zo succesvolle jaarlijkse evenement de koper / kwekerrace met de jonge duiven over 4 races binnen het Afd. 5 programma verloopt al jaren geweldig en het mag zich verheugen in een grote Nationale en Internationale belangstelling.

De formule is eigenlijk heel eenvoudig, 125 kwekers verspreid over Nederland, België en Engeland kopen ieder twee ringen á € 20, = per stuk. Daarmee ringen ze 2 jonge duiven die op de zaterdagen in de maand maart publiekelijk worden verkocht. Deze 250 jonge duiven kunnen worden gekocht door liefhebbers uit de 4 samenspelen binnen de Afd. 5 die een min of meer aaneengesloten gebied vormen (Rotterdam – Hoekse Waard – Zuid-Holland oost en Drechtsteden).

feestavond2013 3De opbrengst van die 250 ringen en de opbrengst van die 250 jonge duiven vormen samen die geweldige prijzenpot die zij jaarlijks kunnen verspelen met als hoogtepunt de finalevlucht, dit jaar vanuit Morlincourt op 16 augustus. Op die vlucht wordt een prijzenpot verspeeld met een € 30.000, = aan prijzen waarvan de hoofdprijs alleen al € 4.000, = is en waar de top 10 € 18.500, = kan verdelen. Maar er zijn ook nog 3 andere vluchten waarop aantrekkelijke prijzen worden verspeeld en die vluchten tellen ook mee voor het duifkampioenschap waarmee ook nog eens € 2.700, = mee te verdienen is.

Er zullen weinig attracties binnen de duivensport zijn die zo’n aantrekkingskracht hebben op de liefhebbers als dit evenement, het is dan ook geen wonder dat de zaal leuk gevuld was met blije liefhebbers want een aardige geldprijs afhalen is natuurlijk altijd leuk.

feestavond2013 2Opvallend was dit jaar dat de prijswinnaars grotendeels uit Nederland kwamen en in meerderheid uit Zuid-Holland, dit in tegenstelling tot andere jaren waarin ook onze zuiderburen een aardig deel van de pot wisten te winnen.
Maar de grote overwinnaars in 2014 zijn geworden; Comb. de Kooning uit Lewedorp die als kweker van de duif (lijn Dirk van Dijck x v/d Eijnde-Goovaerts) hun duifje gekocht wisten door Jan Eskes uit Streefkerk (die met de jonge duiven een superseizoen had en daarnaast zelfs in 2014 de beste jonge duif van Nederland blijkt te hebben.

Zij ontvingen beiden uit handen van de voorzitter Antoon v.d. Burg ook een fraaie gegraveerde cup. Als 2e eindigden Nico van Noordenne uit H’veld-Giessendam als speler met een duif van Klaas en Rik van Dorp uit Rotterdam. De 3e prijs ging naar de speler Cees van Gelder uit H.I. Ambacht met een duif van Martin Borsje uit Papendrecht.

De beste asduif over die 4 vluchten was voor de speler Joh. Timmer met een duif van Pieter Timmer, beiden uit H’veld-Giessendam. Als 2e eindigde Kees Bosua uit Dordrecht met een duif van Jan en Rik Hermans uit Waalre en op de 3e plaats A. v/d Heiden met een duif van de comb. Matena beiden uit Papendrecht.

staande fotoDat zijn de winnaars van de top 3 plaatsen. Als Algemeen Kampioen met de eerste getekende over alle midfond – dagfond en jonge duivenvluchten mocht Pieter Timmer naar voren komen en kreeg hiervoor de fameuze “Bosua Cup” uitgereikt.

De middag werd gevuld met wat muzikale afwisseling, een drankje en hartige snacks. Er was door de organisatie gekozen voor een bescheiden opzet maar……wel werd in het vooruitzicht gesteld een indrukwekkende forumavond die gehouden gaat worden begin februari 2015 en voor een waardige vervanging moet zorgen van het succesvolle forum wat in Lekkerkerk is opgehouden te bestaan. Er wordt gemikt op een bezetting met speciale namen die werkelijk iets te vertellen hebben en ook bereid zijn dat te doen. Dus niet het wat stoffige vraag en antwoordspelletje maar een forum waar iets van te leren valt.

Voor 2015 staat dus de start met dit forum centraal met daarna natuurlijk weer het topstuk de Dutch Golden Classic 2015 en hiervoor zijn nog een beperkt aantal ringen beschikbaar die zeker naar topspelers zullen gaan want belangstelling is er wel.

Een prachtige club die voor 2015 heeft gekozen om het lidmaatschap te laten vervallen maar zich wil manifesteren met attracties die de een promotie voor de hele duivensport gelden.
We kijken nu al uit naar de opzet en houden u op de hoogte !